vineri, 6 decembrie 2013

Portret de familie

Or fi viețuitoarele produsul unor fluctuații cuantice care au început din nimic universul. Dar Povestea oamenilor îmi este mai dragă. Ei vor mai mult- decât ce pot, ce știu, ce sunt. 
Ei vor minuni.
În preajma Crăciunului este o agitație foarte mare. Poveștile ies în stradă și-ncep să bată drumurile dintre oameni.
Cu vârfuri subțiri, înclinate de povara podoabelor, bradul odihnește pe brațe, abia atingând, o beteală albă de liniște. Luminile rotunde cad în fereastra înaltă și se pierd afară, pe scări, în noapte.
Mă ridic și trec în salonul cu pianină. 
Alex rula, aplecat peste masă, tutun în foițe. Oana servea un ceai și o plăcintă, puse pe-un șervețel mic de bumbac. Avea părul strâns în coc și o bluză vernil pufoasă, cu guleraș alb. Toma stătea la masă cu Alex, cu bărbia în palmă, privindu-l. Pe masă erau un pachet cu tutun, două țigări rulate și o invitație la un concert. Pe un șervețel mic de bumbac- o lumânare și-o nucă. Lori, sprijinită de ușă, zâmbea. Alina purta un pulovăr verde smarald pe care cădeau valuri de bucle întunecate. Stătea pe un scaun cu spătar din lemn ondulat, așteptând ca Ionuț să înceapă un cântec. În colțul din dreapta, sub un lampadar, prietenii Ancăi discutau șoptit. Lângă Ionuț, așezat la pian, stătea în picioare Andra, subțire, cu ochelari negri și păr strâns în coc. Alexandra îi privea cu tâmpla rezemată în palmă. Degetele albe și lungi îi străluceau. Unghiile, rotunduri mici date cu ojă neagră. Andreea, frumoasă și dreaptă, stătea pe o canapea stil baroc. Avea în față o cană cu ceai. Cristi și Radu erau undeva, prin preajmă, Ruxandra și Oana râșneau cafea. Ușa se dă la perete, intră Costin vijelios, învăluit în frig, strigă, râde, se repede, dă noroc, îmbrățișează. Bubica iese de undeva și-ncepe să latre, dând din codiță, speriată de-atâta bucurie.

Imaginea asta, de câteva clipe, era o minune pe care am ascuns-o în brad, printre povești și ciuperci, lângă doi pinguini croșetați.


„Portret de familie” este un proiect al FotoUnion, care încearcă an de an s-adune amintiri despre noi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu