marți, 25 iunie 2013

TFB5. Drumul

TFB5 a pornit din Militari cu întârziere de o oră, timp în care l-am așteptat pe Papen, care ne aștepta și el, la rândul său, dar în Sibiu, și nu la 7, ci la amiază. 
Cum Captain Speakin` absenta, aflându-se la Brașov împreună cu Dokker, am dus lipsă de antren, așa că am rulat pe șoselele patriei într-un calm desăvârșit. La benzinăria din Valea Oltului, am făcut cunoștință cu Dana, aurie și veselă ca un soare. Am băut împreună cole, ea cola ”Alina” și eu cola ”Diva de alături”.
Ajunși la Sibiu, am făcut baie de mulțime pe-o căldură mare în căutarea lui Papen. L-am reperat cu obiectivul, pe când nu știam că era chiar Papen, întocmai ca-n filme. 
De la Sibiu la Oradea e cale lungă, dar ce frumoasă! 
În mod cu totul necaracteristic, Cristi a oprit Sandero-n drum nu o dată, ci de două ori, debarcându-ne în fânețe. Paiele, împăturite bine, se umflau de cald sub soare.
Joncțiunea la Oradea s-a lăsat cu vinul casei Continental Forum. Roșu, bată-l vina, săltăreț ca un copil de mingi.
Luni dimineața nu s-a dezis. După cafele repetate, am reușit, cu chiu cu vai, să ne-mbarcăm.
Ungaria era încă însorită și veselă, cele trei Dacii TFB5 înaintând cu speranță pe sub cuiburi de berze.
S-a risipit toată în scurt timp. Austria era păzită de rânduri de nori dispuse-n atac. La Viena s-a dezlănțuit iadul. Vântul vuia, îndoia copacii, mașina ținea cu tot dinadinsul să iasă din strâmtoarea autostrăzii. Apoi s-a pornit ploaia, cu spume, furioasă că scăpăm teferi spre Salzburg. Pe lângă Melk s-a domolit, dar ne-a condus fără odihnă până în Langenfeld. 
Drumul a-nceput să sfârșească în urcuș printre munți cu vârfuri de ceață. La prima cascadă am strigat, la primul sătuc am început să mă rotesc ca un câine sfâșiat de neputința de a vedea deodată dreapta și stânga, bordul și ce-a mai rămas.
S-a sfârșit sub Aqua Dome, unde doarme și azi, așteptând.














Fotografiile sunt făcute cu Canon 450 D, în Sibiu, în fânețe și pe terasă la Continental Forum Oradea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu